Кирил Добрев: БСП се събуди от комата, с новото ръководство вече сме на други обороти


Публикувано на 08-06-2016 в От медиите

Кирил Добрев: БСП се събуди от комата, с новото ръководство вече сме на други обороти

Депутатът Кирил Добрев коментира, че БСП се е събудила от комата, а с новото ръководство партията е на други обороти. Всички, които Нинова покани в бюрото, са личности, зад които стоят много хора, допълва той.

Депутатът и член на Изпълнителното бюро на БСП Кирил Добрев ще отговаря персонално за партийната организация в област Добрич. Практика е членовете на Изпълнителното бюро, които са 17 на брой, да поемат ангажимент за дейността на областните организации, поясни тя. Освен за Добрич, Добрев ще отговаря и за област Габрово.

„Политиката не е кръжок, а трябва да се работи ежедневно. БСП е жив организъм. С новото ръководство вече сме на други обороти и така трябва“. Това казва депутатът от левицата и член на ИБ на партията Кирил Добрев, цитиран от официалния сайт на партията. Според него Корнелия Нинова е избор с надежда за бъдещето, а не носталгията към миналото.

„Тя говори за това каква България трябва да имаме, търси всичко това, което ни събира, а не ни разделя“, продължи Добрев. Той припомни, че през последните години чести са били случаите, в които се обяснява, че ако на някой не му харесва курсът и тази партия, да си търси друга.

„Аз съм с най-дълъг опозиционен опит, без да си сменям партията и съм щастлив, че успяхме да изведем БСП на нов път. Сега буквално се събудихме от комата“, допълни народният представител.

„Не мога да се срамувам от партията си, но ми беше много мъчно, когато се деляхме и сочеха с пръст различните“, коментира Добрев и допълни, че социализмът не се определя по джоба, а се носи в сърцето. „Всичко преминава, но обидата или опитът да бъдеш изгонен най-много тежи“, каза още той.

Кирил Добрев обясни, че всички, които са били кандидати за председатели, са поддържали комуникация помежду си. „Бяхме се обединили около това, че на БСП е необходим нов път и промяна“, посочи той. По неговите думи в хода на кампанията Корнелия Нинова се е превърнала в естествен лидер.

„Всички помежду си се договорихме, че независимо от крайния резултат от избора, БСП няма да я цепим. Тя е по-голяма от нас и е важно да преодолеем личните си амбиции и его“, категоричен е депутатът от левицата.

Всички, които Нинова покани в бюрото, са личности, зад които стоят много хора

„Всички, които Нинова покани в бюрото, са личности, зад които стоят много хора. Тя ги вкара в една лодка и изпитанието за нея тепърва престои – да синхронизира тази лодка, за да върви в правилната посока и в ритъм“, обясни Добрев. Относно фараоните, той коментира с чувство за хумор.

„Това беше олицетворение на липсата на приемственост в партията. Голяма част от тях се пенсионираха, а други избраха да работим, но се съгласиха да бъдат от трета линия. Те са пълни със знания. Трети се опитват да вземат завоя и им пожелавам успех, нищо, че са на ръчна спирачка и без мигач“, коментира той. Според него най-важното е да бъдат създадени такива правила, че да няма фараони.

„Не мога да си представя, че ще седя 20 години в бюрото. Трябва да се контролираме“, допълни той. Добрев е на мнение, че за БСП може да се работи от различни позиции в йерархията.

По думите му за първи път от години насам партията ясно претендира за лидерското място в опозицията. „Сега вкарваме два законопроекта, около които ще търсим да съберем анти-ГЕРБ подкрепа“, допълни той. Добрев обясни, че единият е за управлението на държавната собственост, другият за стимулиране на дейността в селското стопанство. „Те са важни, за да вдигнем държавата“, каза още той.

Добрев коментира и провелия се пленум на партията, на който се взе решение да се направи общопартийно допитване за това с кой може да си партнира БСП.

„Моето лично мнение е за широка лява коалиция. Изборите печели онази партия, която успее да привлече други на своя страна“, коментира народният представител. По неговите думи разговорите тепърва предстоят за това дали въобще могат да си партнират и да имат общ кандидат за президент.

„Ако признаят лидерското място на БСП в тази коалиция, може и да стигнем до решение“, уточни той. Добрев подчерта, че БСП е тази партия, която има зад себе си 500 хил. твърди избиратели. „Това, че една партия със 150 хил. или 70 хил. членове да иска да държи лидерския медал в ляво, е неин проблем“, поясни Добрев.

Според него АБВ имат сериозен проблем с избора на новия лидер на БСП.

„Първо е смяната на поколенията, после пътят, по който сме тръгнали е приятен и по-симпатичен. АБВ се изгради на контрата срещу Станишев и после срещу Миков“, посочи той.

Депутатът от левицата обясни, че след като приключи допитването, ще започнат номинациите на личности. „Ако искаме да спечелим тези избори, трябва да сме заедно“, категоричен е Кирил Добрев.

 

Източник:http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1581342

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*