Безплатно обучение в ясла и детска градина за всички български деца искат жените в БСП


Публикувано на 25-04-2016 в Новини

Безплатно обучение в ясла и детска градина за всички български деца искат жените в БСП

Обединението на жените социалисти започва подписка в подкрепа на искането

„Ние, жените социалистки настояваме държавата и общините да гарантира безплатен достъп до предучилищно образование за всички деца, независимо от населеното място, в което живеят и социалния им статус”. Това обяви на днешното заседание на Националния съвет на Обединението на жените социалистки (ОЖС) в БСП председателят Катя Николова. Тя даде старт и на подписката в подкрепа на искането.

Председателят на ОЖС Катя Николова заяви, че трябва да бъдат премахнати финансовите бариери при записването на децата в детски ясли и градини и да се уеднаквят изискванията за медицински тестове за записване в детски заведения и те да бъдат изцяло покрити от НЗОК. „Вярваме, че безплатните ясла и детска градина ще допринесат за равно отношение към всички деца и ще повлияят положително за цялостния процес на изграждане на по-добро общество”, каза още Николова.

Жените социалистки в БСП са убедени, че с въвеждането на безплатна детска грижа, ще се повишат шансовете на всички деца, осигурявайки им равен старт да участват активно в социалния и обществения живот на България. „Това пряко кореспондира с политиките на БСП за разрешаване на проблемите с демографската криза и помощта към младите семейства”, подчерта в заключение Катя Николова.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*