Габровските социалисти отново избраха Кристина Сидорова за свой лидер


Публикувано на 11-04-2016 в От медиите

Габровските социалисти отново избраха Кристина Сидорова за свой лидер

Габровските социалисти избраха отново Кристина Сидорова за свой лидер, стана ясно след 19-та отчетно-изборна конференция на левицата в Габрово.

Сидорова е  родена през 1981година, инженер по образование от Техническия университет в София и магистър стопанско управление от ТУ – Габрово. В края на септември 2013г. получи доверието на общинската структура на БСП и бе избрана за председател. До този момент заемаше поста областен координатор на левицата за региона. Кристина Сидорова е общински съветник в ОбС – Габрово.

За свои представители на 49-я конгрес на БСП, който ще се проведе на 7 и 8 май 2016 г. в София, форумът изпраща Кристина Сидорова, Лена Енева, Николай Григоров и Митка Георгиева.

Представителят на ИБ на БСП Йордан Стойков беше каетгоричен, че днес са нужни много кураж и енергия, за да се работи активно, но въпреки това е важно да се работи за налагане на левия модел на управление не само в страната, но и в Европа. Евродепутатът Момчил Неков в поздравителната си телеграма благодари на габровските социалисти за подкрепата и отзивчивостта, които е срещал от тях по време на съвместните инициативи и срещи. Той им пожела да запазят своето чувство за хумор, остроумие, гостоприемство и мъдрост. „Нека не забравяме, че само ако сме по-единни ще успеем да насочим цялата наша енергия в по-добро бъдеще за нашата партия, държава и народ“ – заявява Неков в своята телеграма до конференцията на левицата в Габрово.

Председателят на групата съветници в местния парламент Лена Енева представи пред конференцията отчета за работата на БСП-пратениците в ОбС за времето от октомври 2015 до момента. „Основната ни цел през мандат 2015-2019 г. е да  предложим на управляващите различен път на управление, със социално отговорна политика, за осигуряване на устойчиво развитие на общината, превръщането и  в модерна съвременна община без съществуващите диспропорции и контрасти между състоянието на централната и част и кварталите, политика осигуряваща добра среда и стандарт за работа, и живот на своите жители“ – информира форума тя.

В събота, социалистите категорично изразиха своята позиция кандидатите за кметове и водачите на листите за народни представители да бъдат определяни от местната общност, а не от централата на БСП в София. Мнозинството от делегатите аргументирано защитиха позицията си за предстоящите президентски избори БСП да създаде широка коалиция с партиите от левия демократичен спектър

         Бившият председател на ОбС в Габрово и дългогодишен общински съветник от групата на БСП арх. Иван Николов изказа своето недоумение от информационното затъмнение върху работата на местния парламент. „Не мога да разбера, а и няма откъде, има или няма дебат върху проблемите на общината в залата, какви са решенията, които се вземат по важни за гаабровци въпроси – заяви той. – В предходния мандат се говореше, че след приключването на Водния цикъл цената на водата ще бъде по-ниска, а се оказва, че ще бъде значително по-висока“. Според него е от изключителна важност обществото да бъде информирано какво се обсъжда и решава в ОбС, тъй като то касае всекидневието на габровци. Костас Василис от своя страна препоръча подемане на законодателна инициатива, свързана със защитата на трудовите хора. „Работниците днес са превърнати в роби – изрази мнението си той. – Голяма част от работодателите не спазват законите. Тук няма демокрация, а анархия“. Валентин Джуров апелира за ново мислене и действия, а не само да се говори. Той призова за промяна в политиката на ВС на БСП, „в противен случай ще се наложи да се борим за оставането на левицата върху политическата карта на страната“. Малена Симеонова беше категорична, че трябва да бъде създаден Център за идеи, които да се устояват от всички.

Габровският депутат Кирил Добрев, който е номиниран от местната структура за председател на БСП представи своята лидерска платформа „Пакет 365“ с думите: „За мен БСП е кауза“. Според него между партията и избирателите зее огромна пропаст, която трябва да се преодолее. „Защото е дошло времето за цивилизационна революция“ – отбеляза той и допълни, че БСП трябва да бъде професионална армия за правене на политика, а не кафене за раздумки. И че трябва да се участва в избори, за да бъдат печелени те.

         Накрая габровските социалисти гласуваха на 49-конгрес през май да бъдат представени номинациите за председател на българската левица за Кирил Добрев, Корнелия Нинова, Драгомир Стойнев, Илияна Йотова и Михаил Миков.

автор: Стефка Бурмова – вестник 100 Вести – 11.04.2016г.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*