Тунелът под Шипка обедини общинските съветници в местния парламент


Публикувано на 30-11-2013 в Новини

Тунелът под Шипка обедини общинските съветници в местния парламент

Общинските съветници приеха с мнозинство декларация в подкрепа на изграждането на обект “Тунел Шипка”. С двадесет и осем гласа „за“, местните парламентаристи приеха на вчерашното си заседание декларация в подкрепа на проекта за изграждане на тунела. Кметът Таня Христова призова съветниците да се обединят около проекта, заради неговото огромно значение от регионално, национално и международно естество. Според вносителите на декларацията, сега е моментът представителите на централната власт да предприемат действия за реализирането на проекта „Тунел Шипка“ предвид приемането на държавния бюджет за 2014 г., както и включването му в обектите, които ще се изградят със средства по Оперативните програми, финансирани от Европейския съюз, през следващия период 2014-2020.

Копие на решението и приетата декларация ще бъдат изпратени до Министерски съвет на Република България, кабинета на вицепремиера и министър на правосъдието, Министерство на регионалното развитие и Министерство на финансите.

По време на заседанието възникна предложение копие на декларацията да бъде изпратено и до Общински съвет Казанлък, който от своя страна да излезе със становище, информираха от Общината.