БСП е единствената алтернатива на това управление


Публикувано на 26-03-2016 в Новини

БСП е единствената алтернатива на това управление

„Задачата пред БСП е да бъде единствената алтернатива на управляващото правителство на Бойко Борисов.“, заяви  Корнелия Нинова, която заедно с  Кирил Добрев  бяха  номинирани  от тревненските социалисти  за председател на  партията.

„Какво да правим? С кого да го направим? Как? И кога? Това са въпросите, които стоят пред БСП“, заяви Корнелия Нинова, която бе специален гост на отчетно – изборното събрание на тревненската общинска организация.  Пред социалистите, тя призова да се стъпи на автентичните за левицата ценности – солидарност, справедливост, равенство, свобода и патриотизъм

България се намира в политическа нестабилност, поради това, че всеки ден дясното политическо пространство е в състояние на „пазарлък“ за постове и власт на парче. „Прекратяват се заседания на парламента, за да отидат в кабинета на Цветан Цветанов да се договорят. И когато го направят се връщат и гласуват както трябва. Ако не се договорят се разтурва работата“, поясни Нинова.

По думите на социалистката страната ни категорично се намира и във финансова нестабилност, заради новия 3,1 милиарден заем, който всеки български гражданин ще върне през заплатата си. „В това ни вкарва правителството на Борисов“, каза Нинова. Икономическата нестабилност също е налице, тъй като икономиката не върви, няма производство и ръст на БВП, а индустрия няма.

„Социална нестабилност – всички я усещаме на гърба си. Всички социални плащания са „замразени“. И в същото време се говори за реформи. Само че ние няма да подкрепим образователна реформа, която заменя Паисий Хилендарски с Робинзон Крузо и която изтрива Иван Вазов от учебниците. Това е родоотстъпничество и служба на чужди интереси“, подчерта Корнелия Нинова.

Програма от 10 точки за развитието на БСП представи пред форума другият номиниран – народният представител Кирил Добрев. Стъпване върху развита икономика, добро образование и достъпно здравеопазване, създаване на ляв медиен пул, укрепване и подкрепа на общинските партийни организация, са част идеите намерили място в платформата на Добрев. „Или живеем всички заедно, или който си мисли, че е по-добър – да си хваща пътя. Ние всички сме от БСП“, каза Добрев в отговор на въпрос, как приема наличието на различни крила в партията.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*