Левицата иска повторно преброяване на бюлетини в Габрово


Публикувано на 04-11-2015 в Новини

Левицата иска повторно преброяване на бюлетини в Габрово

БСП – Габрово поиска повторно преброяване на бюлетините за общински съветници в някои от секциите в Габрово. Поводът за това са фрапиращи нарушения, некомпетентност и множеството поправки при попълване на протоколите от страна на секционните комисии.

Новината съобщиха днес на пресконференция кандидатът за кмет от Коалиция „Алтернатива за Габрово“ Лена Енева и общинският председател на левицата Кристина Сидорова. По думите им вече е внесена жалба чрез ОИК – Габрово и се очаква решението на Административния съд, който да се произнесе.

„Нарушенията, които ние откриваме след всеки един нов протокол, попадал в ръцете ни, са наистина фрапиращи. Най-ясният пример е секция 47, в която копието на протокола, което присъства при нас, една от политическите партии има 56 гласа, а в протокола, качен на сайта на ЦИК гласовете рязко нарастват на 156″, заяви Кристина Сидорова.

Председателят на социалистите сподели още пред медиите, че почти ежечасно получава сигнали, свързани с изборни нарушения по секциите.

Лена Енева и Кристина Сидорова признаха резултата на ГЕРБ в Габрово от изборите, но бяха категорични, че искат отваряне на чувалите с бюлетини от няколко конкретни секции, поради несъответствието на официалния протокол на ЦИК и завереното му копие.

Представителите на левицата дадоха отново за пример официалния протокол на секция 47, в която гласовете на коалицията варират – от 49, на 61 и на края 45. „На поправката на резултата на социалистическата партия има подписите на лица от комисията, а на поправката на резултата на ГЕРБ техните подписи ги няма!“, аргументира се Лена Енева.

„По този начин резултатът от изборите не е действителният резултат на хората в Габрово и буди съмнения за манипулации. Без човек да е графолог може да се установи, че подписите на протоколите дори са коренно различни. Подписани са девет човека, които не са присъствали“, допълни още Сидорова.

Пред журналистите Лена Енева поздрави спечелилата политическа партия и благодари на всички гласували граждани.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*