Лена Енева: Ще съзидаваме, пазим и надграждаме създаденото преди нас


Публикувано на 29-09-2015 в Новини

Лена Енева: Ще съзидаваме, пазим и надграждаме създаденото преди нас

Коалиция “Алтернатива за Габрово“ официално откри предизборната си кампания. Началото бе поставено в понеделник вечерта в Художествената галерия „Христо Цокев“ в Габрово, където бяха представени кандидатът за кмет на Община Габрово Лена Енева и листата на коалицията за общински съветници.

На откриването присъстваха народният представител Кирил Добрев, Председателката на форум „България-Русия” и издател на вестниците „Земя” и „Россия сегодня” Светлана Шаренкова, кандидати за кметове на населени места в община Габрово и симпатизанти на коалицията, която е под номер 2 в изборната бюлетина.

„Изправени сме пред отговорен избор за бъдещето на държавата, обществото и родното ни място, носен от всеки един от нас. Бягството от отговорност е бягството от бъдещето ни. Днес, заедно с този отбор, ние се изправяме и искаме вашия избор за утрешния ден.

Няма да се впишем в наложилите се лъскави клишета и да обещаваме невероятно бъдеще от деня след изборите, защото искаме да направите вашата преценка на база на нашите възможности, на досегашния ни професионален и личен живот.

Днес Ви обещаваме да бъдем пречка на по-нататъшното разрушаване на града ни. Обещаваме да съзидаваме, оценяваме, пазим и надграждаме това, което е създадено преди нас. И всичко това да го правим на база на широко обществено обсъждане, на това което трябва да се случи в Габрово.

Защо да не се превърнем в града на гражданското управление, в който най-важните решения на властта да бъдат взимани след широки граждански дискусии, допитване и референдуми? Нали това искахме всички ние! Мисля, че можем!“, заяви кандидат – кметът Лена Енева.

В своето слово пред присъстващите народният представител Кирил Добрев определи кандидатите на Коалиция „Алтернатива за Габрово“ като най-доброто от левицата.

„Най-авторитетното, най-състоятелното, хора доказали се като професионалисти. Млади и амбициозни. Вече близо 10-на години всички в Габрово реализират проектите на г-н Белчев и само им режат лентите. Този екип имаш шанс. Първо да спре своеволията в Общината. И второ да покаже на национално ниво, че когато поколенията си подадем ръка имаме шанс да променим както града ни, така и държавата. Габровци трябва да повярват, че заслужават тази промяна“, сподели той.

Своята подкрепа към кандидатите ясно заяви и Светлана Шаренкова. Тя акцентира върху целият екип на г-жа Енева и го оцени като изключително впечатляващ.

„Тук има хора на различна възраст и професии. Смятам, че е изключително представителен от гледна точка на различните направления в икономиката, здравеопазването и културата на един сериозен град какъвто е Габрово. Впечатлена съм от направения подбор. Тези избори са важни за България. Те са още по-важни за хората по места. Мисля, че на Габрово му е нужна промяна и сега има своя шанс да получи алтернатива в лицето на инж. Енева и целия отбор, представен тук“, каза в обръщението си Председателката на форум „България-Русия” Светлана Шаренкова.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*