Ремонтират пътя Севлиево-Крамолин след питане на Кирил Добрев към Лиляна Павлова


Публикувано на 17-03-2015 в Новини

Ремонтират пътя Севлиево-Крамолин след питане на Кирил Добрев към Лиляна Павлова

По време на посещението си в Габрово народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Кирил Добрев заяви, че е отправил писмен въпрос към министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова, според правилника за работа на НС, в който пита дали ще бъде ремонтиран пътят Севлиево – Кормянско – Крамолин и дали има заделени  средства за това в бюджета.

„По време на кампанията няколко пъти минах по тази отсечка. Състоянието й е наистина крайно лошо. Не е ремонтирана повече от 30 г. Цялата настилка е в дупки, разбита, пропаднала е и е в много лошо техническо състояние. Пътят е единствен за много от населените места в общината в това направление, а също така води и до  „Крушунските водопади” – един от най – посещаваните туристически обекти в региона. Поех ангажимент към  жителите на тези населени места и ще направя всичко по силите си, те да  имат нормален път до общинския център”, категоричен е Кирил Добрев.

В отговор до народният представител от БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ, министър Павлова заявява, че до момента са извършени  необходимите действия за подготовка на проекта, а също и че „отчитайки тежкото състояние на пътя и поради ограничения бюджет на АПИ, през 2015г. се предвижда  да бъдат изпълнени едроплощни кърпежи на пътна настилка”.

Добрев припомни, че въпреки многобройните писма през годините до Агенция „Пътна инфраструктура“ и даваните обещания, до момента няма резултат. За да не се случи така и сега, той ще отправи доуточняващ въпрос към министъра. „Подготвям още едно питане, в чийто отговор очаквам министър Павлова да каже кога точно ще започне ремонтът на въпросния участък и колко точно средства са предвидени за него”, обясни Кирил Добрев.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*