Кирил Добрев: Министър Ивайло Московски има кадрови проблеми в БДЖ


Публикувано на 20-01-2015 в От медиите

Кирил Добрев: Министър Ивайло Московски има кадрови проблеми в БДЖ

Министър Ивайло Московски има кадрови проблеми.Изпълнителният директор на “Холдинг БДЖ” ЕАД Владимир Владимиров се държи  като синдик на компанията. За предишното си управление от 3 години и половина той съкрати 200 влака. Сега първата работа, която прави като бъде назначен за директор на БДЖ, е да продължава да съкращава. Това заяви на пресконференция в Габрово народният представител от коалиция БСП лява България Кирил Добрев.

Според него БДЖ допускат фундаментална грешка, тъй като няма как да бъдат закривани железопътни линии и в същото време да се говори за развиване на дейност. “Основният аргумент, който Владимиров извади пред Транспортната комисия в парламента беше, че след като се закрият тези линии ще се спестят едни средства. Ами те, ако се закрия всички линии ще се спестят всички 180 милиона лева, които са субсидия от страна на държавата”, коментира социалистът.

“Откъснатостта на Северна и Южна България води до разлика в нейното икономическо развитие. Спряха се основни артерии, свързващи Русе, Горна Оряховица, Велико Търново, Габрово и Стара Загора. Тази връзка нарушава не само транспорта, но и образно казано бизнес отношенията между тези области”, коментират депутатът от левицата.

По думите му пак се действа на принципа “проба – грешка” и отново се връщаме в онези 4 години, когато се пускаше едно нещо в медиите, виждаше се, че е грешка и се даваше заден. “Управляващите или ще имат характер да направят промени и реформи в БДЖ, или просто да не се поддават на този натиск. Не може след като линиите бъдат спрени и разбудиш половината общество да се обяснява, че имало едни “шинобуси”, които можело да се използват като жп транспорт”, допълни още народният представител.

Пред журналистите Кирил Добрев категорично се обяви за нормалния график на влаковете в област Габрово, като се запази старото разписание. Според него разрушаването на схемата на жп транспорта ще доведе още, до това всяка една Община да прави нови транспортни схеми на своя обществен транспорт.

Преди срещата си с медиите народният представител от Габрово проведе и приемен ден за граждани, на който се отзоваха 15 човека. Пред него хората са поставили проблеми от различно естество, но най-сериозният се оказал казус, при който благодарение на “добри съседи” възрастно семейство влиза в дома си с помощта на стълба.

Кирил Добрев увери, че въпросът ще бъде отнесен първо до главния архитект на Габрово арх.Татяна Стойкова за пореден път и ако не последва отговор оттам ще търси съдействие дори от министъра на Регионалното развитие Лиляна Павлова.

Пред местните журналисти той съобщи още, че от следващата седмица такива приемни ще започне да провежда и по малките населени места в област Габрово.

 

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*