ПОЗИЦИЯ НА ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БСП – ГАБРОВО ОТНОСНО РЕФОРМАТА В БДЖ


Публикувано на 13-01-2015 в Новини

ПОЗИЦИЯ НА ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БСП – ГАБРОВО ОТНОСНО РЕФОРМАТА В БДЖ

Областен съвет на БСП- Габрово остро възразява срещу  непрозрачната, необоснованата, непрофесионално започната „реформа” в БДЖ.

Считаме, че подобен подход на вземане на решения  на „тъмно”, без обсъждане  със заинтересованите страни, касаещи намаляването на броя на влаковете, движещи се в областта е безотговорен, засягащ и ограничаващ правото на всеки един човек на достъп до образование и труд, е и предпоставка за  възникване на огнища на социално напрежение в населените места и градовете на област Габрово.

Изразяваме и своята подкрепа към справедливите искания на гражданите, които от вчера останаха без транспорт, обречени на изолация.

Призоваваме ръководството на БДЖ, заедно с ръководствата на засегнатите общини, областна управа, народни представители, синдикални организации и заинтересованите страни на  активен, професионален  диалог за осъществяване на  истинска промяна във функционирането на БДЖ  в областта, като преди всичко бъдат отчетени интересите на гражданите, а не желанието на ръководството на  железниците да върви по пътя на ликвидирането.

 

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*