Поздравителен адрес от Кирил Добрев по случай 50 -годишния юбилей на Технически университет – Габрово


Публикувано на 20-11-2014 в Новини

Поздравителен адрес от Кирил Добрев по случай 50 -годишния юбилей на Технически университет – Габрово

 

ДО

Проф. д.т.н Райчо Иларионов

Ректор на Технически университет                                                                            

Габрово

 

 

Уважаеми професор Иларионов,

Уважаеми заместник-ректори, декани, преподаватели,

Скъпи студенти,

За мен е чест и удоволствие да ви поздравя най-сърдечно по повод 50-годишния юбилей на Технически университет – Габрово. Няма по-голяма гордост за един град от успехите на неговия университет, от таланта и енергията на неговите възпитаници. През всичките тези години, като наследник и продължител на идеите на народните будители, създали първото светско училище в Габрово, Техническият университет покрива най-високите стандарти в обучението на инженерни кадри и има заслужен авторитет на национално и международно ниво.

Уважаеми преподаватели,

Благодарение на вашата работа и всеотдайност все по-видими са успехите на вашите възпитаници. Упоритостта и решителността, които проявявате, имат основна заслуга днес Техническият университет – Габрово активно да  участва в редица европейски образователни и изследователски програми. Няма съмнение, че вашият университет може да се гордее със своите възпитаници, които се реализират в страната и чужбина.

Скъпи студенти,

Вие придавате неповторимия младежки облик и дух на Габрово. Бъдете горди, че сте възпитаници на Техническия университет – Габрово. Въпреки трудното време, в което живеем, образованието остава най-добрата инвестиция. Високообразованите млади хора са бъдещето на нашата държава, затова не пестете сили, бъдете творци в мисленето и независими в делата си!

На целия екип на Техническия университет – Габрово и неговите възпитаници желая още много успешно реализирани проекти и нови академични, научноизследователски партньорства.

Вярвам, че и занапред ще предлагате модерно обучение с европейско  качество, базирано на иновациите и ориентирано към практиката и  потребностите на пазара на труда. Нека младите хора бъдат въоръжени с уменията, които да им позволят да разгърнат пълния си потенциал, защото тяхната утрешна реализация е най-доброто свидетелство за професионализма на Техническия университет – Габрово.

 

С уважение,

Кирил Добрев

Народен представител Коалиция „БСП – Лява България”

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*