Бизнесът не иска репресии, изнудване и страх


Публикувано на 18-09-2014 в Новини

Бизнесът не иска репресии, изнудване и страх

Бизнесът в Севлиево и Габрово проведе среща с Кирил Добрев и кандидатите за народни представители от Коалиция “БСП лява България” в област Габрово. Сериозна подкрепа на социалистите по време на срещата оказа бившият министър на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев, който е кандидат за народен представител и водач на листата в област Стара Загора. След срещите си с бизнеса в Казанлък, той пристигна в Севлиево.

Срещата премина при много голям интерес от страна на местните предприемачи и членовете на Бизнес сдружение “Севлиево 21 век”. Присъстващи на срещата заявиха, че не искат да се повтори ситуацията, която създаде ГЕРБ за бизнеса по време на своето управление – репресии, изнудване, страх и несигурност.

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

“Факт е, че по време на правителството на Пламен Орешарски бизнес средата се стабилизира. Тази преса, която ни стягаше се отпусна, отчете се икономически растеж и в общи линии сега сме много по-спокойни да работим и да развиваме своя бизнес”, коментираха присъстващи на срещата.

Пред бизнесмените от региона, Кирил Добрев подчерта, че политиката на стабилизиране на бизнес средата ще продължи, защото сигурността в тази сфера е основен приоритет на социалистите. “Без работеща икономика, няма силна държава. Постигнахме икономически растеж, нови 50 000 работни места, по-високи доходи и сигурност за хората и бизнеса. Ще продължим да подобряваме тези показатели. Ще съсредоточим усилията си в създаването на квалифицирани кадри, от които бизнесът има нужда, защото се оказва, че това е един от основните проблеми в Габровска област”, коментира Кирил Добрев.

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

“Знам, че освен ГЕРБ, бизнеса го тормозят и честите избори, както и несигурността, която те предизвикват”, каза още Добрев и допълни, че в следващия парламент БСП или ще бъде управляваща партия с разбиране към бизнеса или опозиция, която да респектира управляващите.

снимка: Предизборен щаб коалиция "БСП лява България"

Бившият министър на икономиката Драгомир Стойнев посочи, че БСП е за силна икономика за разлика от ГЕРБ, които са за силова икономика. “Искаме да продължим с подкрепата за малките и средни предприятия и икономическия растеж. Всичко това е резултат на добрите взаимоотношения между държавата и бизнеса. Искаме подкрепа, за да продължим тази политика”, заяви Драгомир Стойнев и допълни, че икономическата програма на БСП не предвижда увеличение на данъците.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*