Gabrovonews.bg: Водният цикъл на Габрово е “заложена бомба”


Публикувано на 08-05-2014 в От медиите

Gabrovonews.bg: Водният цикъл на Габрово е “заложена бомба”

Виждате какво се случва с улиците на Габрово, с изпълнението на този “прочут” Воден цикъл, за който толкова много се говори и който толкова бавно върви. Само, че на ГЕРБ вечно някой друг им е крив. Никой обаче не им е крив, че този проект се управлява от човек, с липса на квалификация в тази област. Никой не им е крив за това, че Томислав Дончев премахна, чрез закон предварителния контрол върху изпълнението по проекти. Когато днес Европейската комисия изисква България да наложи санкции на Общини за пропуски и нередности – това са “бомби”, заложени от Томислав Дончев и правителството на Борисов, които днес “гърмят” и плащат Общини и хора.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Това заяви в Габрово лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев. По думите му правителството Орешарски води и ще продължава да води диалог с всички Общини, за да може ефектите от “заложените бомби” да не се усетят, продължавайки ускорено реализирането на проектите.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Станишев заяви още, че една от важните дейности на кабинета „Орешарски” и на БСП е полицаите в България да почувстват отношение от страна на държавата, защото те са хората, които ежедневно в слънце, в дъжд, в сняг опазват живота, собствеността и сигурността на хората. Според него те трябва да видят отношение от страна на държавата, така че да могат да вършат своята работа професионално и с желание. Той припомни, че се е реализирало 10-процентното увеличение на заплатите им.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Лидерът на социалистите каза също, че утре започва да се разглежда на второ четене и на Законът за МВР. “В него има много нови неща, важни за българските полицаи. За първи път се регламентира нощният труд, неговото заплащане, а също и извънредният труд. Много ясно са очертани и професионалните критерии за кариерното развитие на българските полицаи. Сега ще има ясна оценка на реалния принос и резултатите. Защитават се също правата на полицаите при неправомерно уволнение и произвол, което важи и за пенсионирането. Убеден съм, че служителите на реда очакват с нетърпение този закон”, заяви Сергей Станишев и подчерта, че ГЕРБ правят всичко възможно приемането на закона да се затрудни.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

“Искам да подчертая, че от ГЕРБ правят всичко възможно да го блокират. Почти по всеки параграф в този закон има алтернативни предложения от тях, само за да бавят неговото приемане, което отразява визията на опозицията, а именно само да пречи. Ние обаче имаме волята да приемем закона до край, като по този начин се покаже отношението на държавата към полицаите в България”, подчерта той.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

След брифинга с медиите Сергей Станишев посети най-старата църква в Габрово „Успение на Света Богородица“, където запали 3 свещи за здраве. Той остана впечатлен от  уникалния иконостас в храма.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Малко по-късно поднесе букет с рози на паметника на Васил Априлов в центъра на града. След това лидерът на БСП се срещна с жители на община Габрово в зала “Възраждане”, които го посрещнаха с хляб и сол и където раздаде на младежи книжки за членство в партията. Мероприятието продължи с концерт на група “Грамофон”.

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

 

снимка: Пресцентър БСП – Габрово

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*