DarikNews.bg: Законът за МВР ще изпълни очакванията на българските полицаи


Публикувано на 08-05-2014 в От медиите

DarikNews.bg: Законът за МВР ще изпълни очакванията на българските полицаи

 Със закона за МВР ще бъдат изпълнени очакванията на българските полицаи, свързани с по-добри условия на труд. Това заяви при посещението си в Габрово Сергей Станишев, лидер на БСП и на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

“В него има много нови неща, важни за българските полицаи. За първи път се регламентира нощният труд, неговото заплащане, а също и извънредният труд. Много ясно са очертани и професионалните критерии за кариерното развитие на българските полицаи. Сега ще има ясна оценка на реалния принос и резултатите. Защитават се също правата на полицаите при неправомерно уволнение и произвол, което важи и за пенсионирането. Убеден съм, че служителите на реда очакват с нетърпение този закон”, коментира Станишев пред журналисти в Габрово.

Лидерът на БСП, който е водач на листата за европейските избори заяви, че групата на ГЕРБ в парламента се опитва да бави приемането на този закон.

Кризата в Украйна трябва да се реши с политически средства. Но затова трябва да се водят разговори между отделните страни в конфликта. При налагането на санкции на Русия страната ни ще бъде сред потърпевшите.

„Вече имаме примери как десницата в Европа иска да накаже нас, защото искали да накажат Русия. Но защо България трябва да бъде за пореден път жертва? Защо нас трябва да ни наказват? Визирам резолюцията за спиране на Южен поток. Защо не спрат Северен поток? Защо петимата евродепутати на ГЕРБ гласуваха в подкрепа? Чии интереси обслужват? Ние имаме 250 000 наши сънародници в Украйна. Затова аз призовах да се проведат разговори, които да конкретизират ангажиментите на всички.

БСП е против Европа на две скорости. Това е и позицията на европейската левица.

„ЕС е силен като единен организъм на равноправни нации, с общи ценности. Разделянето на Европа на кръгове е опасно за България, защото тогава рискуваме да сме в периферията, която само изпълнява нечии указания. Има ангажимент от европейската левица, че решенията трябва да се вземат там, където са най-ефективни. Няма защо ЕК да се занимава с всичко в Европа – да стига до размера на краставиците. ЕС е идеен проект, политически проект, а не бюрократичен проекта“, коментира още Сергей Станишев.

Източник: http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1258840

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*