„Какво по-хубаво за Габрово от конкуренцията на силни управленци?“ – така Драгомир Стойнев коментира началото на кампанията


Публикувано на 01-03-2023 в Новини

„Какво по-хубаво за Габрово от конкуренцията на силни управленци?“ – така Драгомир Стойнев коментира началото на кампанията

„Какво по-хубаво за Габрово от конкуренцията на силни политики и управленци с опит в икономиката?“ – така Драгомир Стойнев от БСП коментира решението на партията той да оглави листата в Габрово. Стойнев е министър на икономиката и енергетиката, отговарящ и за ресор „Туризъм“ през 2013-2014 г. Бил е Председател на Комисията по социална политика и Председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, както и Председател на групата за приятелство България-Франция в няколко Парламента.
„Габрово е един от историческите символите на стопанската инициатива, днес регионът е със силен потенциал. Европейските инвестиции са силен инструмент, ако са управлявани прозрачно. Моят фокус обаче е върху българските инвестиции и предприемачи – как и в какъв срок държавата ще се решава техните проблеми. Очаквам сериозен разговор по темата, тук, в Габрово, не само в рамките на тази кампания“, това коментира Стойнев на среща с екипа на БСП за изборите в Габрово.
Стойнев не спести факта, че хората са скептично настроени към политиката след серията от избори. „Смятам, че този скептицизъм ще отсее и сериозните политически и икономически предложения“, каза още той.
Опитът и контактите на Стойнев на национално ниво, особено в икономиката и енергетиката, ще са плюс за местния бизнес. Диалогичност и решаване на конкретни проблеми, могат да очакват предприемачите и хората, които осигуряват заетост. Това коментираха от Областния съвет на БСП в Габрово.
БСП има да се справя с много предизвикателства и силните екипи в областите са част от стратегията за активизиране на работата по места, казаха още социалистите.

Листата им, след официалната й регистрация в РИК, е в следния състав:

  1. Драгомир Стойнев е завършил Сорбоната и Френското училище за висши кадри и политици ENA. Министър на икономиката и енергетиката, отговарящ и за ресор „Туризъм“, в периода 2013-2014 г. Народен представител в няколко парламента. Вносител на десетки социални и икономически законопроекти. Икономически съветник на премиера Сергей Станишев и един от авторите на икономическите доклади, изработвани в мандата на президента Георги Първанов. Бил е Председател на Комисията по социална политика и Председател на Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове, както и Председател на групата за приятелство България-Франция.
  2. Валери Митов е роден в Габрово. Средното си образование завършва в ПМГ „Акад. Иван Гюзелев” Габрово, а висше – в ПУ „Паисий Хилендарски”, специалност „Бизнес информационни технологии” – бакалавър и „Бизнес информатика с английски език” – магистър. Член на Националния съвет на БСП и областен председател на БСП Габрово.
  3. Желязко Великов, родом от Дряново, работи в община Дряново като експерт в сектор социална дейност и туризъм. Председател и основател на най-голямото туристическо дружество в България – СТД „ЛУДИТЕ МЕЧКИ“. Завършил е висше образование – бакалавърска степен Български език и история и магистърска степен – Културно – историческо наследство, областен координатор на Младежко обединение на БСП Габрово.
  4. Станимир Стойчев, завършил Аграрния университет в Пловдив, общински съветник в Община Севлиево, председател на комисията по Земеделие и гори. Председател на БСП в Севлиево. Притежава богат опит в сферата на селското стопанство и неправителствените организации. Изучавал и развивал поминъка на своите родители, свързан със земеделието. Ръководи успешно собствено земеделско стопанство. Семеен с едно дете.
  5. Диляна Митева е от Трявна, завършила Медицински колеж към Медицински университет – Пловдив – специалност рехабилитатор. Работи по специалността си. Председател на БСП в Трявна.
  6. Иван Халачев е роден в Трявна, завършил Висше строително училище „Любен Каравелов“, специалност „Инженер строителство на сгради и съоръжения“. В момента работи като инвестиционен контрол в частна фирма.
  7. Калоян Димитров е завършил Национален Военен Университет Бакалавър- Административна и информационна сигурност и Магистър- Връзки с обществеността в отбраната и сигурността. В момента е докторант специалност – Социална психология в СУ Св. Климент Охридски.
  8. Пламен Обрешков – образование висше “Стопанско Управление”. Председател на УС на ФК ”Локомотив 1927” Дряново, треньор в Детско – юношеската школа на Дряновския футболен отбор. Дълги години активно развива младежките дейности на територията на област Габрово.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*