БСП поиска оставката на управителя на „Благоустрояване“


Публикувано на 12-02-2020 в Новини

БСП поиска оставката на управителя на „Благоустрояване“

БСП – Габрово поиска оставката и освобождаването на управителя на Общинското предприятие „Благоустрояване“ Деян Кехайов, назначен на поста без провеждане на конкурс, заради кризисната ситуация със снегопочистването на града от миналата седмица. Да бъдат наложени санкции за непочистените улици в Габрово и да бъде прецизиран начинът, по който се избира снегопочистващата фирма.

За това настоява Общинският съвет на БСП – Габрово чрез разпратена до местните медии позиция на местната структура на левицата. Според социалистите през миналата седмица за пореден път снегът в Габрово се е превърнал в бедствие.

„Некомпетентното и политически назначено ръководство на общинско предприятие БКС не успя да се справи с предизвикателствата на зимата и позволи града ни да бъде блокиран за 48 часа.

Въпреки уверенията, че общината е подготвена, това по никакъв начин не пролича през последните дни. Неразчистени и заледени пътища, прекъснато електрозахранване, блокирани квартали и непроходими улици са резултатът от поредния експеримент в управлението на общинските предприятия.

Лошата организация на снегопочистването докара града ни до хаос и превърна 46 см сняг в бедствие.

Само припомняме, че през изминалата година бяха закупени 2800 тона сол, на стойност 411 840,00 лева, а средствата за зимно поддържане, заложени в Бюджета, се увеличават всяка година.

Считаме, че е време да бъде поета отговорност за причинените за всички жители на Габрово неудобства и да бъде освободен управителят на БКС. Припомняме, че той бе назначен без конкурс.

Да бъдат наложени санкции за непочистените улици и да бъде прецизиран начинът на избор на снегопочистваща фирма.

В противен случай приемаме, че цялата отговорност за случилото се е на Кмета на Общината и още веднъж поставя въпроса за ефективната работа на БКС и за това как се харчат публичните средства“, пише в декларацията на БСП – Габрово.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*