Трифон Панчев: Номинацията ми за кандидат за кмет на Дряново е една огромна отговорност, отговорност пред всички дряновци


Публикувано на 16-09-2019 в Новини

Трифон Панчев: Номинацията ми за кандидат за кмет на Дряново е една огромна отговорност, отговорност пред всички дряновци

– На изминалата общинска конференция бяхте избран единодушно за председател на общинската структура на БСП в град Дряново, ще ни разкажете ли малко повече за случилото се?

– Здравейте, първо искам да поздравя вашите читатели и да ви благодаря за дадената трибуна. За мен избирането ми като общински председател е възможност да покажа качествата си и ще направя всичко по силите си да оправдая доверието. Конференцията беше свикана, след желанието на доскорошния председател на организацията Тодор Обрешков да даде път на по-младите и енергични членове на партията в града и да им даде възможност да подготвят екип от хора, с който да се явят на предстоящите местни избори. За мен е било винаги удоволствие да работя с него и смятам, че научих не малко от него през последните три години и съм му благодарен за подкрепата, която винаги съм получавал в негово лице. Държа да отбележа, че той ще продължи да работи активно заедно с мен и останалите членове и симпатизанти, като целта ни е да дадем алтернатива за по-добър живот на дряновци.

– Разкажете малко повече за вас, познат сте като младежки председател на структурата на БСП в Дряново, бяхте и кандидат за народен представител през 2017 година излъчен от БСП Дряново.

– На 30 години съм, по образование съм юрист, от 2014 година работя като адвокат, все още съм неженен, но предполагам скоро и на това ще му дойде времето. От 2016 година съм член на Арбитражния съд към Европейската федерация по лека атлетика, освен тази си дейност развивам семеен бизнес в сферата на земеделието. Обичам да спортувам и съм запален риболовец, от скоро съм и ловец.

– На изминалата конференция бяхте номиниран и за кандидат за кмет на град Дряново, как се възприемате в тази роля?

– За мен номинацията ми за кандидат за кмет е една огромна отговорност, отговорност пред всички дряновци. Аз съм отдаден и амбициозен човек, който не изпитва страх да се бори за възгледите и каузите си, а възприемам Дряново именно като кауза. Смятам, че имам качествата и визията, за да променя към по-добро развитието на града. През следващите месеци ми предстои да представя платформата и екипа от хора, с които смятам, че е възможно да променим това, което гражданите не харесват в развитието на общината към момента.

– Кандидатстването за подобна публична позиция изисква през последните 6 месеца лицето кандидат да има адресна регистрация в населеното място. Чувал сте предполагам мнения, че не сте дотолкова познат на хората в града и не сте съвсем „дряновец“.

– През последните 3 години адресната ми регистрация е записана на адреса на родната къща, където са израснали дядо ми на когото съм кръстен и майка ми, родът на баща ми е с габровски корен. Значение има не къде си роден, къде живееш, а какъв се чувстваш в сърцето си. През последните три години, като част от партийната организация в града имах възможност да общувам с хората в Дряново, да видя болките и тревогите им, силните им страни и недостатъците им. Спокойно мога да кажа, че се чувствам дряновец и изпитвам същите емоции като всеки един жител на общината. С това, че приех да бъда номиниран, като кандидат за кмет аз направих моя избор да дам всичко от себе си, за да променя нещо в Дряново към по-добро. През предстоящите месеци ще кажа ясно и конкретно какво смятам, че трябва да се промени в управлението на Дряново без да се крия зад политически лозунги и шаблони.

– Как и защо решихте да се завърнете към корените си, при положение, че през последните 20 години тенденцията е обратна, хората бягат от малките градчета към по-големите.

– Вижте през последните 10 години от живота ми работих изцяло за себе си и семейството ми, аз съм социален човек и искам да направя нещо обществено значимо отвъд личното ми благосъстояние. Животът ми е подреден, имам семейство, приятели, имам дом в който да живея, но когато се огледам около себе си виждам една различна картина. Смятам, че мога да дам пример на повече млади хора да се ангажират с проблемите на обществото, а не просто да изживяват дните си без да погледнат встрани. Личната ми амбиция ме води в това начинание, желанието да съградя, да оставя след себе си нещо съградено на идните поколения.

– Какво да очакваме от вас през следващите месеци в кампанията за местни избори и как ви се струва настоящото състояние на града?

– В следващите месеци ще ви представя програма – визия, в която ще заложа стъпките за промяна на настоящото управление, ще изброя и дам решения на част от съществуващите проблеми. Ще ви представя екип от хора с които ще работя, тъй като сам никой не е способен да постигне целта, която съм си поставил. Аз оценка няма да давам на настоящите управленци на града, гражданите ще я дадат в края на октомври месец. През последните 4 години се харчеха парите на гражданите за асфалтиране на тротоари и кръгови движения, които едва ли им харесват. Смятам, че ако общината си разходва правилно средствата, спре да подарява имуществото си на знайни и незнайни герои, пари ще има и за повече социални услуги и за качествени инфраструктурни проекти в града. Посоката на развитие на общината следва да се съобрази с настоящите й показатели, развитие на селския и културния туризъм. Подкрепа на местните предприемачи за развитие на техния бизнес и увеличаване на работните места в града и още много други идеи, които ще представя през следващите месеци.

– За последно държа да ви предупредя, че предизборните кампании в Дряново са много „кални“ и се интересуваме как ще отговорите на нападките, които предстоят да се излеят върху вас?

– Благодаря за предупреждението, но е малко късно вече за него. През последните няколко месеца общинския вестник вече изписа няколко страници с безумия по мой адрес и по адрес на мои близки и роднини. Очаквам в следващия брой на общинското издание, най-накрая да открият и роднинската ми връзка с граф Дракула и да опишат зверствата, които е извършил моя прародител Влад Цепеш (пояснявам за писачите от общинския вестник Влад Цепеш е известен на широката публика като Дракула, което е свързано с факта, че баща му Влад II е член на Ордена на дракона. В наши дни Влад Цепеш е станал популярен като вампир, но това се поставя под съмнение от хората, изучавали живота му). Шегата настрана, не смятам по никакъв начин да отговарям на каквито и да било нападки, обиди и обвинения. В случай, че някой си позволи да разпространява невярна информация, би трябвало да е наясно какви могат да са последствията за него в съда. Няма да участвам в компроматни войни, нека хората сами да преценяват кой какъв е и да съдят по делата, а не по интервютата с г-н Пенев в общинския бюлетин.

– Ще пожелаете ли нещо на нашите читатели за финал?

– Пожелавам им на първо място да са живи и здрави, да търсят доброто и красивото и по-малко да се вглеждат в негативното. Нека строим „мостове помежду си, а не дувари“, успех ви пожелавам и до нови срещи.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*