Елена Йончева към габровци: Пазете високия си дух и защитавайте справедливостта!


Публикувано на 25-05-2019 в Новини

Елена Йончева към габровци: Пазете високия си дух и защитавайте справедливостта!

„Благодаря ви, че в този светъл, празничен ден сте тук, споделили
време за среща. Това показва, че има надежда. България ще победи на тези
избори, защото нашата кауза е справедлива. Да ви е честит празникът на
българската просвета, българското слово, словото което дава светлина и е
събуждало българския народ. Възраждало е надеждата за по-добър живот,
за светло бъдеще и справедливост“.

Това заяви Елена Йончева, водач на листата за евродепутати на „БСП за България”, по време на среща с граждани в Габрово на 24 май.

Госпожа Йончева продължи с българското образование: „Вижте какво става с нашето образование. Имаме способни учители в България, а в същото време от нашата образователна система излизат за съжаление, хора които са функционално неграмотни. България някога имаше една от най-добрите образователни системи. Днес парите следват ученика. Това създава различен стандарт, създава елитни училища и в същото време училища, които не са на добро ниво. Образованието е само един пример за всичко, което става в страната. Днес е 24 май и искам да говоря само хубави неща, но добре е да кажем и случващото се. Това дава надежда, че осъзнаваме в какво състояние сме и можем да вземем мерки. Може ли днес да празнуваме деня на просветата, да си спомняме онези прекрасни думи на Стоян Михайловски „Върви народе възродени“ и в същото време на 26 май да позволим безпросветието да шества из България и да управлява нашето бъдеще?“

По – късно през деня Елена Йончева, заедно с народния представител Кристина Сидорова и председателя на БСП – Габрово Здравко Кънчев, поднесоха цветя на паметника на Васил Априлов.

Водачът на листата за евродепутати на „БСП за България” отбеляза, че Габрово е културен и просветен център в страната – градът, в който през 1835 година е създадено първото взаимно училище, Априлската гимназия.

Тя пожела на гражданите да запазят високия си дух и да защитават справедливостта.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*