Кристина Сидорова на Еньовден в Драгановци


Публикувано на 24-06-2018 в Новини

Кристина Сидорова на Еньовден в Драгановци

“Скъпи жители на село Драгановци, скъпи гости, честит Еньовден! Най-магическият празник в годината, денят, в който небето се отваря, слънцето се къпе във водите и те стават лековити. “ С тези думи започна поздравлението си народният представител от ПГ на “БСП за България” Кристина Сидорова по повод честването на Еньовден – космически, магически и лечителски празник в село Драгановци. “Нека всеки, който държи билка, да му носи късмет, живот и здраве! Цялата Ви година да е слънчева, да бъде прекрасна и както сме се събрали днес тук на мегдана, да продължавате да се събирате, да пазите традицията, да пазите силата и духа на този празник!”, пожела депутатът от левицата.

Празничната програма бе организирана от НЧ “Христо Ботев – 1923”, село Драгановци, със съдействието на РЕКИЦ – Читалища Габрово. Десетки самодейци от Габровска област също подкрепиха инициативата и се включиха в тържеството. Празничният ден започна със самодивски танц и продължи с изпълнение на гъдулка, музикално представление и хоро. В хода на официалната част бе проведено и състезание по познаване на популярни български билки, в което се включи и Кристина Сидорова.

В знак на уважение и признателност към организаторите на събитието, народният представител от БСП бе подготвила и подаръци и цветя, които поднесе лично на председателя на НЧ “Христо Ботев – 1923” Ружка Пейчева.

 

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*