Безплатни детски градини поискаха от БСП


Публикувано на 04-06-2018 в Новини, От медиите

Безплатни детски градини поискаха от БСП

Групата на общинските съветници на БСП – Габрово се обяви за пълното премахване на таксата за посещение на детска градина от деца в Габрово.

Това социалистите направиха по време на последното редовно заседание на Общински съвет – Габрово, където представителите на левицата се обявиха срещу част от промените в Наредбата за местните данъци и такси.

Областният председател на БСП и общински съветник Николай Григоров заяви категорично, че той и колегите му не приемат и са против вдигането на таксата за посещение на детска градина.

Той мотивира това решение на групата на „червените“ в местния парламент с проблемите, свързани с раждаемостта и коментира, че мярката, приета с гласуване от управляващото мнозинство, не стимулира габровските семейства да имат деца.

Групата на БСП се обявява за пълно премахване на таксата за посещение на детска градина от деца, чиито родители са жители на Габрово. Според левицата средства за това детските градини в Габрово да станат безплатни има и те могат да бъдат осигурен от местната хазна.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*