Кристина Сидорова поздрави с театрална постановка жителите на село Крамолин


Публикувано на 28-03-2018 в Новини

Кристина Сидорова поздрави с театрална постановка жителите на село Крамолин

На международния ден на театъра – 27 март Кристина Сидорова поздрави с театрална постановка жителите на село Крамолин, община Севлиево.

Народният представител от ПГ на БСП за България съдейства за реализирането на гостуването на постановката “Милионерът”, изнасяна вече 9 пъти от театрална група “ Смехоранчета” при НЧ “ Св. св. Кирил и Методий – 1928”, кв. Бичкиня, гр. Габрово. Габровските самодейци са се представяли пред зрителите освен в Габрово и във Варна, и на фестивалите в Поморие и Хисаря, за които се извършва подбор на участниците и е нужна специална покана.

Залата в местното читалище “ Напредък – 1887” бе препълнена от желаещи да се насладят на театралното изкуство, до което все по – рядко се докосват жителите на малките населени места.

„Милионерът” е една от ярките български класически комедии, написана от Йордан Йовков(1880-1937) през 1930г. Тя е с изключително съвременно звучене, защото разкрива стремежа на българина към богатство и власт – страст, която е и днес неутолима. Как да се вземе 1 милион, спечелен от един от героите – около тази амбиция се завърта интригата, с участието на ярки комедийни персонажи.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*