Кристина Сидорова: „Бедността е повсеместна“


Публикувано на 21-02-2018 в Новини

Кристина Сидорова: „Бедността е повсеместна“

На работна среща с общинските ръководители и представители на местните партийни организации на БСП, на която присъства и зам. – председателят на на НС на БСП Кирил Добрев и областният председател на левицата Николай Григоров, габровският депутат Кристина Сидорова даде отчет за свършената от нея работа за периода от встъпването й в длъжност като народен представител.

От доклада й стана ясно, че през изминалите 9 месеца тя е входирала 27 въпроса в деловодството на Народното събрание. Питанията на Сидорова са обхванали проблеми от всички общини и са маркирали важни за разрешаване местни казуси.

“Хората живеят все по – бедно и по – трудно, в малките общини достъпът до качествено здравеопазване е почти невъзможен, бедността е повсеместна”. Това каза по време на срещата със социалисти народният представител от БСП.

Сидорова коментира и законодателните инициативи на левицата в парламента. За съжаление, обаче, дебатите преминават без взимане на решение в полза на хората, допълни Сидорова. “Работата на Народното събрание не е продуктивна и конструктивна, диалогът е сведен до обиди”, каза още тя.

Депутатът от БСП обърна внимание и на подготвянето на законопроект за изменение и допълнение на Закона за народните читалища , изработен на база среща с културни дейци и предложения от работещи читалища. “За да се случи така, че той да помага, а не да пречи.”, категорична бе Сидорова.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*