Сидорова: „Всички по веригата да понесат своята отговорност“


Публикувано на 30-01-2018 в Новини

Сидорова: „Всички по веригата да понесат своята отговорност“

“Надявам се всички по веригата да понесат своята отговорност, защото в случая “Хризантема” невинни няма”, заяви Сидорова днес.

Депутатът от левицата разкритикува представителите на социалните служби в Габрово и апелира в бъдеще да не се допускат подобни случаи на насилие над деца и на нехайство от отговорните институции. Като първо и най- важно условие за ефективна работа в домовете, тя посочи инвестиция в човешкия капитал, в хората, които работят там и подбор и обучение на персонал по правила, и активен контрол. “Макар че работещите и ръководителят на ЦНСТ “Хризантема” са преминали обучение, което става видно от писмен отговор на кмета на Община Габрово Таня Христова”, каза Сидорова.

“За нас това, че си тръгнаха шефката на ДАЗД и Даниела Василева днес, не е достатъчно” и допълни, че трябва да има доказана вина и понесена отговорност и от други. По този начин се гарантира доброто управление на следващите ръководни кадри в социалната сфера и новите биха се замислили дали ще бъдат наблюдатели на проблемите в домовете или ще излязат от кабинетите си.

Народният представител изрази надежда това да е последната новина, която е свързана с тормоз над деца, защото най-големият потърпевш тук са именно децата и поздрави кмета Таня Христова за решението да приеме оставката на Даниела Василева като директор на дирекция “Социални дейности “.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*