ГЕРБ отхвърли „културния чек“ на левицата в Габрово


Публикувано на 30-01-2018 в Новини

ГЕРБ отхвърли „културния чек“ на левицата в Габрово

На проведена днес пресконференция в централата на БСП в Габрово Николай Григоров постави акцент върху водещите предложения на левицата в местния парламент.

В рамките на редовно заседание на Общински съвет – Габрово, на което се прие и предложението за бюджет за новата календарна година, общинският съветник от левицата и областен председател на БСП Николай Григоров предложи включването на “културен чек”. Инициативата цели всички младежи, навършващи пълнолетие към 2018г., да се сдобият с чек на стойност 50 лв., с който да могат свободно да посетят няколко мероприятия на общински културни институти. По предварително направени сметки, базирани на броя навършващи 18 години през 2018г., това би излязло на Бюджет 2018г. около 27 000 лв. “Сума, която не е непосилна”, смята общинският съветник и предлага тя да бъде взета от предвидените средства за карнавала и по – конкретно от определения финансов ресурс за грим и прически, които, както стана ясно от писмен отговор на кмета Таня Христова, са излезли скъпо на габровци.

Според Григоров “културният чек” би спомогнал за възпитаване на ценности у подраставащото поколение и би обезпечил посещението на културни мероприятия, за които много семейства нямат финансова възможност.

Предложението на общинския съветник от БСП се прие радушно от управляващото мнозинство в Общински съвет – Габрово, но въпреки това то не бе подкрепено в зала. Причината за отхвърлянето му бе мотивирана с незначителни доводи и за пореден път се неглижира, само защото е дело на опозицията.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*