Позиция на Кристина Сидорова


Публикувано на 01-02-2018 в Новини

Позиция на Кристина Сидорова
Оглушителното мълчание на ПП ГЕРБ – Габрово по повод скандалите от последните дни беше нарушено от меко казано, странна и нелепа декларация по мой адрес, пълна с неверни твърдения и внушения.
Зад опита им да дискредитират работата ми като народен представител и каузите, които подкрепям, прозира собствената им безпомощност и фактът, че няма как да коментират бездействието на своите избраници.
Да, през последните две години съм участвала в не една инициатива в подкрепа на борбата срещу насилието над жени и деца.
Да, като жена и майка, ще продължа да осъждам всяка проява на агресия и дискриминация.
Да, ще продължа да работя за адекватно законодателство. Както вече го направихме, с предложение за изменение на Наказателния кодекс.
Относно твърдението, че съм подвеждала жените в областта и страната ще кажа само: Дали е подвеждане предложението ни за създаване на кризисни центрове във всеки областен град, предложението ни да се инкриминира домашното насилие и да се криминализират „насилствените бракове“. Ако това е подвеждане на жените в България, нека да съм ги подвела.
Колко предложения за борба с домашното насилие внесохте в Народното събрание, колко кризисни центъра изградихте, господа управляващи? Или не го направихте, защото нямаше конвенция?
Моите усилия и моята битка е била и ще бъде – защита на българските деца и жени, с или без Конвенция! И тя е ясна на всички. За разлика от позицията на народните представители от управляващото мнозинство, представляващи Габрово в Народното събрание, която остава неясно.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*