Сидорова пита министър Московски за жп прелезите в село Ганчовец


Публикувано на 27-07-2017 в Новини

Сидорова пита министър Московски за жп прелезите в село Ганчовец

Два актуални въпроса, до министър Московски и министър Цачева, е отправила народният представител Кристина Сидорова този месец. Те са били поставени пред депутата  по време на приемния й  ден.  Ще бъде ли извършен и кога ремонт на жп прелеза до село Ганчовец е казусът, на който Сидорова търси отговор от министър Московски.

Другият въпрос е до министъра на правосъдието и е свързан със задължителната двустранна компютърна връзка по чл. 6 от ЗКИР между кадастъра и имотния регистър, която към момента липсва.

 На 25 юли Сидорова постави и останалите проблеми от местно значение за Община Габрово, на вниманието на кмета г-жа Таня Христова. Те са провокирани от срещата на депутата с жителите на населени места в общината Поставените казуси, на които Сидорова търси решение, са следните:

  1. Почистване на храстите и дърветата на пътя Донино – Царева ливада, които затрудняват движението, на места няма никаква видимост и това е предпоставка за  ПТП.
  2. Невъзможност на кметовете и кметските наместници да ползват услугите и техниката  на Общинско звено „ Озеленяване“
  3. Проблеми със съдовете за смет в село Здравковец. Малко на брой и трудни за отваряне.
  4. Проблеми от години с водоснабдяването на село Здравковец. Там през летните  месеци  хората със седмици нямат вода.

 Следващото актуално питане на Сидорова, по повод незаконната сеч в Севлиевски регион, срещна ответна реакция от ПП ГЕРБ, които яростно се заеха с казуса. По този повод Сидорова обяви, че зад коментарите на областния председател на ПП ГЕРБ Цветомир Михов, свързани с изсичането на горите в региона прозират „ПР и други мотиви“.

„Новината от миналата седмица е едно към едно новина, съобщена през 2011 година“, разкритикува депутатката и насочи вниманието, че през целия този период ситуацията не се е променила.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*