Мелания Тръмп и Мария Антоанета излязоха скъпо на габровци


Публикувано на 19-07-2017 в Новини

Мелания Тръмп и Мария Антоанета излязоха скъпо на габровци

Община Габрово е похарчила „тлъсти“ хонорари за майските празници, обяви на пресконференция общинският съветник от левицата Николай Григоров. „Прави впечатление, че са похарчени пари за „тлъсти“ хонорари и други дейности, за които не съм убеден, че са изразходвани прозрачно и целесъобразно“, коментира пред медиите той.

Повод за тези думи бе отговор на питане до кмета Таня Христова, във връзка финансовия отчет за празниците през месец май. От изнесените от Григоров данни стана ясно, че майските празници са стрували 260 000 лв. на местния данъкоплатец.

От тях 19 000 лв. са били разпределени за Международното биенале на хумора, а останала сума е отишла за покриване на разходите за карнавала и съпътстващите го дейности.

Община Габрово е дала потресаващите 11 000 лв. хонорар за сценария и режисурата на карнавала.

„Редно ли е такава сума да се дава, при положение, че преди няколко години сумата варираше между 700 и 1000 лв.“, възмути се Григоров.

Според информацията на общинския съветник дизайнът на костюмите на кметската администрация и някои външни лица е струвал 6 900 лв., за грим са били дадени 6 500 лв., като цялата сума по карнавалното облекло и използваните материали възлиза на 20 000 лв.  В същото време костюмите, облечени от децата, участвали в Карнавала били стари.

Според Николай Григоров образите на Мелания Тръмп и Мария Антоанета в карнавала са излезли скъпо на габровци. За пример той посочи и скандалното участие на приятеля на бившата шефка на Водния цикъл на Габрово Марта Петрова, отдавна не работеща в Общината, което не им е попречило да вземат участие в кметската картина, а костюмите и грима им – да бъдат платени от джоба на габровските данъкоплатци.

Прекрасната заря и 3D мапингът струват 43 240 лв., а гостуващите групи са стрували на местната хазна 52 500 лв. Близо 12 000 лв. са отишли по сметката на БГ Радио за отразяване на карнавалното събитие, съобщи още Николай Григоров.

„Ние винаги сме твърдели, че парите на габровските данъкоплатци се харчат непрозрачно и нецелесъобразно от Общината“, категорично заяви той.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*