Здравко Кънчев е новият председател на БСП Габрово


Публикувано на 19-07-2017 в Новини

Здравко Кънчев е новият председател на БСП Габрово

Местната структура на БСП в Габрово има нов председател. Това е Здравко Кънчев, който бе избран с мнозинство по време на общинската конференция на левицата, имаща за задача да определи свой водач. Форумът се проведе в събота.

Здравко Кънчев зае поста на досегашния председател на общинската организация на партията в Габрово Кристина Сидорова, която като народен представител според Устава на БСП не може да съвместява двете длъжности.

Новият водач на габровските социалисти беше подкрепен от 75 делегати на Конференцията, чрез явно гласуване, трима гласуваха против него, а един се въздържа при правото си на вот.

36-годишният Здравко Кънчев заяви, че в краткосрочен план ще работи за по-добри резултати на партията на предстоящите местни избори и в унисон с водената политика на социалистите, а в дългосрочен – възвръщане доверието на хората към БСП.

Той призова за обединение между поколенията в редиците столетницата и бе категоричен, че левицата в Габрово ще продължи да бъде истинският коректив на управляващите в нашия град.

Кандидатите за председатели на БСП – Габрово бяха общо 11 души. След разгори с номинираните 7 от тях са направили самоотвод, а двама отпаднаха поради това, че не членуват в партията, стана ясно още по време на партийния форум.

Така до финалния избор бяха допуснати две легитимни предложения – това на Здравко Кънчев и Миглена Пройнова. Пред делегатите на Конференцията Миглена Пройнова благодари за номинацията и каза, че се оттегля.

Преди гласуването на новия председател на левицата, участниците във форума бяха запознати от народния представите от „БСП за България” Кристина Сидорова с парламентарната й дейност до момента и внесените от левицата законопроекти. Обяснено бе защо управляваща коалиция на ГЕРБ и Патриотите отхвърлят предложенията на БСП без никакви мотиви.

„Това не ни отказва да внасяме предложения. Дори напротив – ще продължаваме да го правим“, категорична бе Кристина Сидорова, зам. председател на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика.

На конференцията Сидорова коментира и някои актуални в последните дни теми. Тя изрази надежда, че борбата за паметника Бузлуджа и с Валери Симеонов ще бъде доведена до успешен край.

В дневния ред на габровската Конференция бяха включени 3 точки. Беше направен анализ на постигнатите резултати на последните парламентарни избори. Коментирани бяха допуснатите грешки в тях и отчетено увеличението на получени гласове, бележещи ръст.

„Постигнатите резултати показват, че ГЕРБ не са непобедими. Полученото доверие е добра база за надграждане“, заяви Николай Григоров, областен председател на БСП – Габрово.

В заключение бе съобщено, че традиционният събор на БСП на Бузлуджа ще се проведе на 29 юли, събота. За всеки желаещ да посети събитието е осигурен безплатен транспорт, а записването става в централата на партията в Габрово, ул.“Чардафон“ 19.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*