Крум Зарков: Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали


Публикувано на 05-07-2017 в От медиите

Крум Зарков: Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали

В последните два месеца няма сфера, която да не е разтресена от скандал. Много от проблемите,които избухват сега, са заченати в предишен период. Не трябва да се подценява случая в Асеновград. Това заяви в студиото на „Денят започва“ по БНТ Крум Зарков, депутат от „БСП за България“ и член на Изпълнителното бюро на партията.

Като най-сериозни проблеми той открои рокадата в НДК, протестът на полицаите, както и случая в Асеновград.

„Случките в Асеновград не са прецедент. Имаме тежко престъпление и самоорганизиране на гражданите, които не вярват. Имаме парламент, който непрекъснато селектира скандали, липса на законопроекти. Създава се усещането за вакуум. Синдикатите на МВР от доста време обясняват, че са им необходими още 300 млн. и ги обясняват с разчети. Това е работа и на министъра на финансите, но аз насърчавам по-качествено да се възобнови диалога с МВР“, заяви Крум Зарков в ефира на националната телевизия.

Вместо това наблюдаваме едно настройване на хората срещу полицаите, смята той.

Соцдепутатът коментира и анкетната комисия за проверка на процедурата по определяте на оферта за изтребител. Крум Зарков не скри, че червените депутати са били против, защото са са видели в създаването й атака срещу президента.

Крум Зарков заяви още, че всичко около случая Асеновград ги притеснява.

„Наблюдават се няколко феномена,които ни притесняват – чувство за безнаказаност, бързата самоорганизация и опити за насилия. Много бързо може да се запали искрата. Не трябва да се подценява този случай“, каза социалистът.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*