Корнелия Нинова: Как изведнъж се появиха толкова кандидати за Бузлуджа?


Публикувано на 22-06-2017 в Новини

Корнелия Нинова: Как изведнъж се появиха толкова кандидати за Бузлуджа?

„Шокирана съм от това, което разбрах. Аман от номерата на Бойко Борисов. Първо елате си вземете Бузлуджа безвъзмездно, а сега ни обясниха, че това не може да стане“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова след среща с министъра на регионалното развитие и благоустройството. Тя обясни, че много правителства подред не могат да се грижат за паметниците, включително и този на Бузлуджа, който се руши. „Ние желаем да го вземем, за да го реставрираме и поддържаме“, заяви председателят на БСП и допълни, че от една седмица, откакто левицата е изявила това желание, са се явили много кандидати – политически лидери, политически партии, НПО-та,  юридически субекти, физически лица  По думите й изведнъж и общината в Казанлък, и областната управа на област Стара Загора са се сетили, че и те си го искат, за да започнат да го стопанисват, след като години наред са го оставили на произвола. „Това говори едно – съсредоточава се цялата  енергия, само и само да не се получи паметникът от БСП“, подчерта тя.

Корнелия Нинова благодари на министъра, че търси варианти- какво да се прави оттук нататък. Тя обясни, че се предлагат на БСП различни варианти на възмездно прехвърляне, които предполагат търг, на който ще се явят много кандидати, наем и редица други неща. „Това е само  начин да не се случи това,което желаем – да запазим един архитектурен паметник за България и един партиен символ за нас“, категорична бе лидерът на БСП.

Нинова заяви, че са били обсъдени  с юристи различните варианти и във вторник ще бъдат обсъдени на ИБ на БСП, за да бъде взето решение. „Нашето желание остава. за прехвърляне на собственост, за да можем да се заемем сериозно, като собственици, и да имаме гаранции, че с инвестиции ще се развие проектът“, каза още тя. Председателят на левицата коментира, че има голям интерес за възстановяването на паметника, но има и други интереси, които искат да попречат. „Продължаваме тази битка. Борисов да намери начин да си изпълни обещанието“, заключи Корнелия Нинова.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*