Приемен ден на Кристина Сидорова и обиколка в област Габрово


Публикувано на 20-06-2017 в Новини

Приемен ден на Кристина Сидорова и обиколка в област Габрово

В понеделник при обиколката си в областта народният представител Кристина Сидорова се запозна с няколко трудни за разрешаване казуса, по които смята да работи в бъдеще.
На първата среща в Севлиево тя обсъди водния проблем на жителите на общината, както и незаконната сеч в района и непочистените корита на реките, които стават все по–опасни. По първия казус, който определи като приоритетен в работата си, има намерение да се срещне с министъра на регионалното развитие Николай Нанков във възможно най-кратки срокове. А относно обезлесяването смята да отправи питане към министъра на околната среда и водите Нено Димов, защото незаконната сеч не може да продължава да бъде така безнаказана.
В Дряново Сидорова имаше възможността да се запознае в детайли с проблемите на едно от местните големи читалища и проблеми около преразпределението на държавната субсидия от общината. Въпреки спечелените съдебни битки, читалището няма възможност да получи средствата, като според настоятелството става дума за политически причини.
Тъй като напоследък все по-често се говори за т.нар. „кухи” читалища, народният представител посети на място 4 такива в община Дряново. За нейно лично съжаление са създадени читалища в села, които са почти обезлюдени, а сградите им действително са затворени. Тези читалища се помещават във видимо нефункциониращи постройки, без табели или други знаци, че там се намират пазителите на български традиции . Затова и Сидорова смята да отнесе този въпрос до отговорните институции съвсем скоро. Няма как едни читалища да усвояват средства за дейност за сметка на други, които работят и опазват нематериалното ни културното наследство.

Денят приключи в Габрово с приемен ден за жителите на общината, в който депутатът от левицата бе запозната в детайли с няколко теми – предложения за промени в Закона за счетовдството; проблеми с КЗК, Енерго Про и др.”

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*