Кирил Добрев: „Основната задача е да подготвим „Поколението Милениум“ да влезе в политиката“


Публикувано на 16-06-2017 в Новини

Кирил Добрев: „Основната задача е да подготвим „Поколението Милениум“ да влезе в политиката“
Съборът, който се провежда всяка година в подножието на паметника на Бузлуджа ще покаже дали е възможно обединение на партиите в лявото политическо пространство. Това коментира Кирил Добрев, зам.-председател на БСП. Доскорошният депутат от Габрово заяви още преди време, че няма да се кандидатира по тази избирателна система за Народното събрание.

Добрев очерта тревожните процеси, които е констатирал в партията и заяви, че ще насочи усилията си в тяхното решаване. Приемствеността между поколенията е от особена важност за жизнеността на една партия. В момента, както на национално ниво, така и в структурите се забелязва, че липсва поколението на 40-годишните.

„Трябва да видим дали те имат желание. Предстои Бузлуджа, където част от тях могат да бъдат поканени. Да видим кой ще дойде”, каза Добрев по повод възможностите за единни действия в ляво. Зам.-председателят на социалистите каза, че има амбицията да подобри средата в самата партия.

„Сега е време на поколението, родено след 1980 година. Много искам те да се разберат помежду си. Моята задача е заедно с тях да подготвим „Поколението Милениум”, което да навлезе в политиката. Това е основната ми задача. Защото в БСП буквално има пропаст. Всички на ръководни длъжности или с в пенсионна и предпенсионна възраст, или са под 40-годишни. Липсва цяло едно поколение – моето поколение. Ако младите сега не подготвят родените след 1990 година, виждаме какви са резултатите.”

Поколението на 40-годишните липсва и в политическите среди на левицата в Габрово, заяви Кристина Сидорова, доскоро общински председател на БСП, която стана депутат след излизането на Добрев от Парламента. Тя също се обяви в подкрепа на тезата за приемственост между поколенията в партията. Съветникът, който ще положи клетва на мястото на Кристина Сидорова ще бъде млад човек, в активна възраст. Предстои да се произнесе Общинската избирателна комисия по казуса кой има право да заеме мястото в местния парламент.