Кадрова немощ или безхаберие цари последната седмица?“


Публикувано на 17-05-2017 в Новини

Кадрова немощ или безхаберие цари последната седмица?“

Заявките на кабинета “Борисов” 3 даваха надежда за един добре структуриран кабинет, в който, имайки предвид дългите преговори с Обединени патриоти, се очакваше идеално сглобена политическа конфигурация. Такава обаче за пореден път няма. С назначенията във висшите ешелони на властта стана ясно, че не са търсени хора за определените ресори и длъжности, а просто са търсени места за тези хора.

Такива примери се видяха в Областните администрации, където прави впечатление назначението на много хора с полицейско минало, както и с липсата на образователна степен магистър. Това от своя страна е грубо нарушение на Закона за администрацията, който е в сила от месец януари тази година..

За съжаление, това, което ни се предлага последната седмица, не може да покрие нито експертно, нито морално управлението на страната ни. И това е тенденция, която се задълбочава с всеки изминал ден. Дори създава усещането за тотално безхаберие.

Уважаеми управляващи от ГЕРБ, за да бъдат разсеяни всякакви съмнения за назначаване на поредната  „калинка”, моля покажете документ, който удостоверява  завършена степен Магистър  към 11 май, на новоназначения заместник областен управител Мария Пенева. Ако няма такава, призоваваме да бъде спазен Законът и тя да бъде отзована, а не за пореден път да ставаме свидетели на  избирателно тълкуване на Закона.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*