ГЕРБ загуби битката на полето на морала, смята Кирил Добрев


Публикувано на 02-02-2017 в От медиите

ГЕРБ загуби битката на полето на морала, смята Кирил Добрев

Ще се опитаме да възстановим справедливостта, защото ако има нещо,  което загуби ГЕРБ, то това бе на полето на морала. Отчитат се добри икономически показатели, строят се пътища, а губят избори, защото загубиха битката с българския народ на полето на морала. Смятаха, че всичко, което решат може да мине ненаказано от хората. БСП ще се бори да бъде припозната за алтернатива на това управление.“

Това каза на пресконференция народният представител от БСП – Габрово Кирил Добрев, по време на която фиксира най-важните дейности, обхванати през мандата му на местно ниво в своя избирателен район.

„Програмата, с която БСП ще се яви на предстоящите парламентарни избори, за първи път е насочена приоритетно към активното население“, обясни Добрев.

Фондове за безлихвено подпомагане на бизнеса, гарантирани от държавата, при откриване на нова фирма, с поне пет работни места, тя да бъде освободена от данък печалба за определен период от време, политики за стимулиране на работещите млади хора с деца и безлихвени кредити за покупка на жилище, са само част от мерките, заложени в платформата на левицата.

„Габрово е мястото, имащо потенциал за развитие на високотехнологични фирми“, смята Кирил Добрев.

По отношение на работата му в Народното събрание той сподели, че е успял да изпълни обещанието си, дадено още в началото на неговия мандат, а именно с другите габровски депутати да сформират така нар. „габровско лоби по важни въпроси“, сработило единствено при кризата със спрените влакове до Царева ливада.

„Тогава всички депутати бяхме единодушни и успяхме да направим така, че да няма съкращения и спиране на влаковете. Извоювахме БДЖ да бъде социална услуга, а не начин за печелене на пари“, коментира социалистът.

Пред журналистите той добави още и за многото спечелени битки с администрацията, от името на местните животновъди и защита на техните интереси.

Посочен беше и казусът на габровци с местната топлофикация, по който след намесата на Кирил Добрев бе сезирана Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) и се очаква да бъдат взети мерки. А благодарение на неговите усилия компрометираният пътен участък Севлиево – Крамолин беше ремонтиран.

„Като опозиционен депутат смятам, че по всички важни проблеми, които са имали хората и съм бил потърсен, бях ангажиран“, заяви в заключение Добрев.

По негова инициатива в Габрово, заедно с учители от Национална Априловска гимназия и с подкрепата на вицепрезидента Илияна Йотова, преди евродепутат, беше организиран конкурсът „Мястото на България в Европа“, в резултат на който габровски ученици посетиха Европарламента.

Начинанието ще бъде продължено и през тази година в другите 3 общини на област Габрово, увериха от структурата на партията в Габрово.

Оказва се, че Кирил Добрев е бил и най-активен от всички габровски депутати, стана ясно още от изнесените пред медиите факти. Той има общо 20 актуални питания, изпреварвайки представителят на ГЕРБ Добромир Проданов, който е с 3 и другите двама – Цветомир Михов от ГЕРБ и Четин Казак от ДПС, които не са поставяли въпрос от трибуната на Народното събрание.

Източник: Gabrovonews.bg

 

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*