Програмата на БСП за първи път е насочена към активните българи


Публикувано на 02-02-2017 в Новини

Програмата на БСП за първи път е насочена към активните българи

„Програмата, с която БСП ще се яви на предстоящите парламентарни избори за първи път е насочена приоритетно към активното население. В нея всеки може да намери себе си“, това обяви на последната за мандата си пресконференция в своя избирателен район Кирил Добрев, депутат от социалистическата партия. Социалната политика този път е следващ акцент, по думите на народния представител.

Социалистите предлагат фондове за безлихвено подпомагане на бизнеса, които да са гарантирани от държавата. Ако бъде открита нова фирма с поне пет работни места, тя ще бъде освободена от данък печалба за определен период от време.

„Габрово е място, в което могат да се развиват високотехнологични предприятия, които да имат улеснен достъп до финансов ресурс“, смята Добрев.

Политики за стимулиране на работещите млади хора с деца смятат да приложат от БСП, ако вземат властта в страната. Безлихвените кредити за жилище са стъпка в тази посока. Кирил Добрев специално подчерта, че става въпрос за работещи родители с деца.

„ГЕРБ загуби на полето на морала. Отчитат се добри икономически показатели, а хората не гласуват за тях. Смятаха, че всичко, което направят може да мине ненаказано от българския народ. БСП се бори да бъде припозната за алтернативата“, коментира народният представител.

От думите на Кирил Добрев стана ясно, че ако социалистите спечелят изборите въпросът за коалиция ще бъде решен през вътрешен партиен референдум. Патриотичният фронт е формацията, с която червените биха могли да водят такива преговори. Кирил Добрев посочи резултатите от последното допитване до структурите на партията, в което ВМРО беше един от предпочитаните партньори за членовете на БСП. Общите виждания в областта на социалната политика са друга пресечна точка между социалистите и патриотите.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*