Драгомир Стойнев: За мен е важно в България да има инвестиции


Публикувано на 02-04-2014 в От медиите

Драгомир Стойнев: За мен е важно в България да има инвестиции

„Нямам никакви притеснения, дори ще се радвам, ако прокуратурата по-бързо разгледа този сигнал. Да не забравяме, че в министерство на икономиката в момента се разглеждат 33 сертификата на обща стойност 2,2 мрд. лв., между които за бъдещо изграждане на шест завода на територията на България“, коментира в Габрово министър Драгомир Стойнов. По рано днес бе обявено, че от Реформаторския блок (РБ) са внесли сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров срещу министъра на икономиката и енергетиката във връзка със случая „Карадере“. Стойнев бе категоричен, че няма притеснения, дори РБ да внесе сигнали за всеки от 33-те сертификата, които се разглеждат.

„За мен е важно в България да има инвестиции, да се създават работни места, да няма прекъсване на плащанията. Бизнес климатът се подобрява всеки месец. Правителството ще подкрепи всяко едно инвестиционно намерение, но разбира се трябва да се спазва законът“, заяви Стойнев, който е категоричен, че няма да намали темпото си на работа.

„В момента сме в предизборна кампания. Реформаторският блок трябва да убеди своите съмишленици, членовете на ДСБ да гласуват за г-жа Кунева. За мен е важно да има устойчив икономически растеж и по-малко хора да бъдат безработни. Карадере е едно инвестиционно намерение“, коментира министърът.

По думите му тепърва трябва да се спази българското законодателство – законите за оценка на въздействието на околната среда и на биологичното разнообразие.

На този етап българските предприятия не трябва да се притесняват от спиране на доставките на газ. Предприети са действия, свързани с находището в Чирен, сключен е договори с Гърция за 3 млн. куб. м. газ дневно.

От на министър Стойнев стана ясно, че е засилена работата по изграждане на връзката на Българи с Гърция, която не е била развивана през последните четири години. Предстои да се завърши техническия проект и да започнат действия по самото изграждане. Подписан е меморандум с Турция за реализация на интерконектна връзка, а в началото на юни ще стане възможно да се доставя газ и през Румъния. Тези алтернативни варианти не могат да заместят доставките от Русия, заяви още министър Стойнев.

източник: Dariknews.bg

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*