Откриване на паметна плоча в с. Жълтеш


Публикувано на 20-10-2018 в Новини

Откриване на паметна плоча в с. Жълтеш

Младото поколение трябва да знае историята. Това бе посланието на откриването на паметна плоча в с. Жълтеш ( община Габрово). Нека това е знак за всички поколения, които идват да уважават историята и предците си, и нека никога да няма война, защото най – страшното нещо е войната , която оставя семейства без бащи и дядовци, бе идеята, около която се обединиха присъстващите на събитието.

Народният представител от левицата Кристина Сидорова и областният лидер на БСП Николай Григоров бяха сред гостите на откриването на паметна плоча за загиналите във войните на с.Жълтеш ( община Габрово) и околните села. Събитието се състоя, във връзка с финално мероприятие в рамките на проект, озаглавен “ Приключенски лагер за бъдещи герои”. Домакин и организатор бе НЧ “ Светлина – 1927”, с. Жълтеш.

В знак на почит и уважение към саможертвата на загиналите, Кристина Сидорова поднесе цветя, които пожела да бъдат засадени до паметната плоча. След това депутатът от Габровски регион разгледа изложба от фотографии в сградата на НЧ “Светлина – 1927” и присъства на прожектирането на късометражен филм, заснет по време на Приключенски лагер за бъдещи герои.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*