Кристина Сидорова проведе приемен ден в Община Севлиево


Публикувано на 04-12-2017 в Новини

Кристина Сидорова проведе приемен ден в Община Севлиево

Кристина Сидорова проведе приемен ден в Община Севлиево и дискусия с партийния актив на БСП – Севлиево по актуалните политически теми.

​Сидорова е организирала вече няколко приемни за граждани във втория по големина град в Област Габрово. По време на срещата си със севлиевци тя получи сигнали за редица нередности в региона.

​На вниманието на депутата от левицата бе изложен проблем с енергоразпределителното дружество. „Този въпрос датира от много време, но за съжаление няма воля за разрешаване от институциите.”, смята Сидорова.

​И в Севлиево към нея се обърнаха възрастни хора, огорчени от решението на кабинета, само част от пенсионерите да получат коледни добавки. “За съжаление, в бюджета на кабинета “Борисов” не могат да отделят 40 млн., за да има коледни добавки за всички пенсионери, а Министерски съвет раздава с постановление същата сума за фонтани и пътища само през последния месец“, заключи Сидорова.

​Основните въпроси обаче, които вълнуваха севлиевци по време на приемната, бяха в пряка връзка с разрешаването на водния проблем в района.

​По отношение на водната криза, Сидорова вече е задала два въпроса до министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков. “При последната ми среща с него в пленарна зала, той ме увери, че средства за довеждащия водопровод през 2018г. са предвидени и осигурени.”, заяви народният представител.

​Предвид актуалната тема по приемането на държавния бюджет, Сидорова акцентира и върху основните предложения на левицата, които са 156. Според нея “ става дума за бюджет на статуквото, който задълбочава неравенствата“.

​Едни от основните проблеми, които няма да разреши новият бюджет на България, са осигуряването на достоен живот на майките и техните деца, допълни тя. Освен това болните хора също няма да имат право на лечение с най-новите молекули в собствената си държава , а ще бъдат подлагани на стари терапии и медикаменти.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*