Повече пари ли има българската майка, за да купува по-скъпи пюрета?


Публикувано на 19-07-2017 в Новини

Повече пари ли има българската майка, за да купува по-скъпи пюрета?

Едва ли българските майки са по-богати от европейските, за да купуват по-скъпи пюрета, коментира на пресконференция габровският народен представител от левицата Кристина Сидорова. По думите й предлаганите детски храни в България са с между 90 и 100% по-високи цени от продаваните в другите членки в Евросъюза.

„В същото време качеството на детските храни у нас е по-ниско. Имам отправено питане по темата до министър Порожанов и очаквам неговия отговор“, заяви Сидорова.

Тя коментира и очакванията на другите местни депутати от ГЕРБ, че ще бъдат отпуснати средства за ремонта на пътната отсечка между Дряново и Трявна. „От министерски отговор на питане ставана ясно, че пари за такива участъци ще дойдат едва след събирането на тол-таксите, когато системата бъде въведена“, поясни Сидорова.

Пред габровските медии народната представителка от БСП говори и по темата, свързана с изсичането на горите в региона и изказванията на областния председател на ПП ГЕРБ Цветомир Михов, като обяви че зад неговите коментари прозират пиар и други мотиви.

„Казаното от Цветомир Михов през миналата седмица е едно към едно, със заявеното през 2011 година. В началото на мандата почва да се „бори“ с незаконната сеч“, разкритикува го Сидорова и сподели, че през целия този период ситуацията в горите не се е променила.

„Община Габрово е зарязала селата“, заяви още Кристина Сидорова пред журналистите. Тя каза, че не приема звеното „Озеленяване“ да функционира само на територията на Габрово, тъй като хората по селата също плащат своите данъци към местната хазна.

„Чакат да си отидем, за да закрият селата“, тази тъжна констатация е направила възрастна жена от габровско село по време на една от приемните на Сидорова в малкото населено място. Инфраструктура по селата е неподдържана, въпреки усилията на кметовете и наместниците.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*