БСП ще вземе чинията на „Бузлуджа“ под наем за 10 години и ще я ремонтира


Публикувано на 26-06-2017 в От медиите

БСП ще вземе чинията на „Бузлуджа“ под наем за 10 години и ще я ремонтира

БСП няма намерение да се отказва от взимането на комплекса на Бузлужда. И дори вече има нов готов вариант, след като властта отказа да прехвърли собствеността на обекта на Столетницата.

„Това, което може да се случи, е отдаването на „Бузлуджа“ на БСП под наем за 10 години. И да има право на ремонти и инвестиционни намерения там“, каза пред БНТ народният представител Крум Зарков.

Не ни е отнела демокрацията „Бузлуджа“, тя е държавна собственост в следствие на закон. Въпросът е какво се случва с него, след като е държавна собственост. За сега 10-годишен период ни удовлетворява. Спешно трябва да се предотвратим разрухата. Ще започнем дарителска кампания и идейна програма“, каза той.

Избраникът изрази учудването си, че след като темата за стопанисването на „Бузлуджа“ станала публична, интерес към обекта демонстрирали хора не само у нас, но и чужди лица и организации. „Първо този паметник е символизирал едно, после друго. А днес символизира само разруха“, каза депутатът.

Увеличението на пенсиите с 20 лева не е решение

Депутатът коментира и гласуваното от парламента решение за минимален скок на парите за пенсионерите. „Увеличението с 20 лева на пенсиите не решение. То е в преизчисляване на всички пенсии, което не се е случвало от 2008 година. Нищо не се променя с това увеличение, а и създава чувство на равнопоставеност. Депутатската заплата се преизчислява на всеки 3 месеца, пенсиите не са увеличавани от 10 години. Това трябва да се промени и ние ще го предложим“, коментира зам.-председателят на парламентарната група на „БСП за България.“

В парламента е по-трудно, отколкото очаквах

Социалистът е един от най-младите народни представители в 44-ото Народно събрание. „В парламента е по-трудно, отколкото очаквах. Някои се чудят, някои ми се радват. Един ден си казвам има смисъл, друг ден се чудя с какво се захващам“, каза още той. И призна, че за вот на недоверие трябва да изтекат 100 дни.

Крум Зарков каза, че наистина има идея и от есента да излъчват собствена телевизия на партията БСП ТВ. „Има необходимост от форум на свободното слово. Уверен съм, че ще имаме телевизия“, завърши той.

Коментирай

Вашият email няма да бъде публикуван.


*