Дава ли дежурства в Болницата директорът на РЗИ – Габрово?


Публикувано на 30-11-2013 в Новини

Дава ли дежурства в Болницата директорът на РЗИ – Габрово?

Дава ли дежурства в Многопрофилната болница за активно лечение “Д-р Тота Венкова” – Габрово директорът на РЗИ – Габрово д-р Петър Стефанов? Този въпрос на дневен ред публично постави общинският председател на БСП – Габрово Кристина Сидорова в свое изявление, дадено пред местните медии, по повод твърдения в габровската общественост, че д-р Стефанов работи на граждански договор през почивните дни в областното лечебно заведение.

“Получавал ли е възнаграждение от Областната болница, докато е изпълнявал и към момента продължава да изпълнява длъжността директор на Регионалната здравна инспекция в Габрово? Дали е вярно, защото такива слухове вървят от много време насам в габровската общественост и никой не смее официално да попита. Ако не е вярно – просто някой да излезе и да ни обясни, че не е вярно и това са пълни спекулации, защото оставам с впечатлението, че има конфликт на интереси”, заяви лидерът на местната левица Кристина Сидорова.

Общинският председател на столетницата изрази своята надежда, че ще бъде даден отговор на тези неясноти, защото по думите й така ще си отговорим и на много други въпроси, свързани с това какво се случва в нашия град.

На срещата с журналистите беше коментирана и друга актуална в последно време тема –  Водният цикъл на Габрово. Председателят на местните общински съветници – социалисти арх. Иван Николов поиска да бъде включен в екипа, реализиращ проекта, строителен специалист, който да помага на ръководството му.

Според него сегашният ръководител на проекта Марта Петрова е далеч от строителната сфера. “Не може хора, които са далече от сферата, свързана със строителство, да се занимават и да ръководят най-голямата инвестиция в момента. До Марта Петрова трябва да има човек, който се е занимавал със строителство”, заяви арх. Николов.

Той беше категоричен, че БСП – Габрово не се иска смяната на ръководителя на проекта, тъй като това би го дискредитирало, а трябва да се изберат хора, които са наясно с тънкостите в строителството и имат способността да взимат решения, касаещи ежедневната работа по Водния цикъл.